Są łatwe do zrobienia i można je jeść, więc do ich wykonania trzeba użyć róż z własnego ogródka.
Te niejadalne można wykorzystać jedynie do chłodzenia szampana.
Co będzie potrzebne do zrobienia różanych kostek lodu?
12 główek róż (im mniejsze, tym lepsze)
12 kawałków sznurków
2 patyczki do szaszłyków
jak największy pojemnik do lodu
taśma klejąca (lub florystyczna)
1. Przycinamy róże zostawiając ok. 5 cm łodygi. Wkładamy do pojemników (jak na zdjęciu poniżej) i przywiązujemy je do patyczków.
2. Owijam je z dwóch stron taśmą, by przytrzymać patyczki w jednym miejscu.
3. Zalewamy wodą i wkładamy do zamrażarki na kilka godzin przed planowanym wyjęciem.
Podoba wam się takie ozdabianie? Zamierzacie to zrobić?
Komentarze
Prześlij komentarz
✿ Życzę miłego dnia / Have a nice day